Bedrijfsuitje organiseren? Volg deze stappen:

Een goede band opbouwen met je medewerkers? Dan is het organiseren van een bedrijfsuitje een goed idee. Hierdoor maak je elkaar op een andere manier mee dan op de werkvloer, waardoor je elkaar persoonlijk beter kan leren kennen. Een bedrijfsuitje kan dienen voor teambuilding, maar ook om gewoon een gezellige tijd met elkaar te hebben. Lasergamen, paintballen of naar een wijnproeverij; een bedrijfsuitje kun je vormgeven hoe jij wilt. Maar hoe organiseer je nou een geslaagd bedrijfsuitje? Volg dan deze stappen:

De duur van het uitje

Voordat je gaat zoeken naar activiteiten voor je bedrijfsuitje, moet je jezelf afvragen hoe lang je wilt dat het uitje duurt. Denk je aan een activiteit van twee uur of wil je de middag of zelfs de hele dag eraan besteden? En kies je liever voor een avond- of ochtendactiviteit? Ga ook na of het handig is om het uitje tijdens werktijd te plannen of juist daarbuiten. Houdt er wel rekening mee dat er waarschijnlijk meer animo is als het uitje tijdens werktijd gepland is, dit kost ongetwijfeld wel meer geld. Hier moet je een keuze in maken. 

Inplannen

In gedachte hoe lang je het uitje ongeveer wilt laten duren? Dan kan je nu gaan peilen bij je medewerkers welke dag het uitje het best uitkomt. Als jouw bedrijf uit veel medewerkers bestaat, is het natuurlijk logisch dat er altijd wel iemand is die niet kan. Maar om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen, is het handig om gebruik te maken van de app ‘datumprikker’. Op deze app kan iedereen invullen wanneer en tot hoe laat hij of zij kan. De datum met het hoogste percentage is de meest gewilde dag: een datum inplannen is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Op avontuur!

Als je de datum hebt ingepland, kan je zoektocht naar leuke activiteiten dan eindelijk beginnen! Vraag jezelf af wat het doel is van het teamuitje. Wil je je werknemers plezier bezorgen, maar tegelijkertijd de samenwerking verbeteren? Ga dan opzoek naar een uitje waar teambuilding voorop staat, zoals bijvoorbeeld een escape room. Kies je voor een uitje waar niks anders dan vermaak voorop staat? Dan is de keuze reuze! Van karten, tot dansen op een festival tot het drinken van verschillende biertjes tijdens een bierproeverij; alles is mogelijk.

Bekendmaking

Het is eindelijk zo ver; de bekendmaking! Na je medewerkers lang in spanning te hebben laten wachten, mogen ze nu eindelijk weten wat ze gaan doen. Aan jou natuurlijk de keuze wanneer je de bekendmaking wilt laten plaatsvinden. Wil je het op de dag zelf doen? Dan houdt je je medewerker nieuwsgierig en krijg je geen afhakers omdat ‘de activiteit niets voor hen is’. Of kies je er toch voor om de bekendmaking een aantal dagen van te voren te doen, zodat iedereen zich kan voorbereiden en bijvoorbeeld weet wat voor soort kleding hij of zij aan moet doen. Wat je doet maakt niets uit: als het maar bij jou en bij het bedrijf past.

Al deze stappen gevolgd? Dan is het hopelijk gelukt om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren. En onthoud: een bedrijfsuitje is altijd goed. Je leert elkaar beter kennen, het versterkt de band én het zorgt voor plezier! Plezier tijdens werk is ook gelijk een goede USP van jouw bedrijf. Is er in jouw bedrijf personeel in onderwijs gezocht of is jouw bedrijf gevestigd is Zuid-Holland en is er personeel gezocht in Den Haag? Laat de sollicitaties maar komen, jouw bedrijfstuitjes zijn in ieder geval een goed.