3 voordelen van het investeren in bedrijfskleding

3 voordelen van het investeren in bedrijfskleding

Als startend ondernemer wil je graag zeer gericht investeren met het beperkte geld dat je beschikbaar hebt. Daarom investeer je in de zaken die echt nodig zijn en niet in randzaken. Bedrijfskleding is mogelijk iets wat je in die laatste categorie zou plaatsen, omdat het lang niet altijd cruciaal is voor het uitvoeren van de werkzaamheden van je bedrijf. Maar is dat ook terecht? We bespreken drie voordelen van je eigen bedrijfskleding.

Herkenbaarheid

Je kunt speciale werkkleding bedrukken met het logo van je bedrijf. Dat zorgt voor herkenbaarheid, zeker als de kleding in kwestie ook nog een enigszins opvallende kleur die overeenkomt met de huisstijl van je bedrijf heeft. Mensen kunnen aan je kleding zien dat je een bepaald bedrijf vertegenwoordigt, en als ze de kleding vaker zien, gaat men zelfs van afstand jou en je collega’s herkennen als onderdeel van het bedrijf. Op die manier sluipt je bedrijf ook in het (onder)bewustzijn van andere, wat voor je (naams)bekendheid een belangrijke opsteker is.

Uniformiteit

Heb je collega’s of medewerkers? Dan zorgt eigen werkkleding voor je bedrijf ook voor uniformiteit. Niet alleen naar de buitenwereld toe, die zo makkelijk kan constateren dat jullie allemaal onderdeel van het bedrijf uitmaken. Maar ook binnen het team. Iedereen ziet er hetzelfde uit en wordt niet afgerekend op zijn kleding. De een draagt nu eenmaal merkkleding, terwijl de ander daar misschien geen geld voor heeft of interesse in heeft. Ook draagt de uniformiteit bij aan een teamgevoel onder het personeel van je bedrijf.

Professionaliteit

Professionaliteit

Naast herkenbaarheid en uniformiteit geeft bedrijfskleding ook een uitstraling van professionaliteit naar de buitenwereld toe, maar ook intern. Het communiceert dat je als bedrijf jezelf serieus neemt en alles tot in de puntjes toe op orde wilt hebben. Natuurlijk speelt de kwaliteit, het ontwerp en de juiste maat van de werkkleding daarbij een cruciale rol. Het moet er immers ook daadwerkelijk professioneel uitzien. Anders doe je je professionele uitstraling juist geweld aan. Als je het doet, doe het dan dus ook goed.

In sommige beroepen is het overigens verplicht om voor beschermende kleding te zorgen als werkgever in het kader van werkveiligheid. Ook veiligheid kan immers een voordeel zijn van de juiste bedrijfskleding. In dit geval heb je als bedrijf dus geen keuze en moet je wel voor werkkleding zorgen. Ook dan kun je van de gelegenheid gebruikmaken en ervoor zorgen dat deze kleding voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling zorgt.