Een geschikt bureau uitzoeken voor jouw werkkamer

Een geschikt bureau uitzoeken voor jouw werkkamer

Ben je op zoek naar een bureau, omdat je sinds de corona periode vaker thuis bent gaan werken? Dan is een zit sta bureau elektrisch een goede keuze! Met een zit sta bureau elektrisch kun je zowel zittend als staand jouw werk uitvoeren. Deze bureaus zijn ideaal voor personen die lange werkdagen hebben. Door af en toe zittend en staand werken af te wisselen worden lichamelijke klachten voorkomen. In deze blog lees je meer over waarom jij een zit sta bureau elektrisch moet aanschaffen!

Wat is de beste werkhouding?

Bij een zit sta bureau elektrisch is het goed om te weten wat de laagste en de hoogste stand is van het bureau. Het bereik van het bureau moet namelijk zo zijn dat je er zowel zittend als staand de juiste werkhouding kan aannemen. Deze houding verschilt namelijk per persoon, omdat er personen zijn die 1,60 meter zijn, maar ook personen die bijna 2 meter zijn.

Om erachter te komen wat voor jou de juiste zithouding is ga je op jouw stoel zitten met de voeten plat op de grond en de ellebogen 90 graden gebogen. De afstand vanaf jouw ellebogen naar de grond is de juiste hoogte van het bureau wanneer je zit. Om goed staand te kunnen werken, moet het bureau de hoogte van jouw navel tot de grond halen.

Wat is de beste werkhouding

Voordelen van een zit sta bureau elektrisch

Naast een zit sta bureau elektrisch zijn er ook nog steeds handmatige bureaus verkrijgbaar. De ervaring leer dat werknemers die werken aan een elektrisch bureau, deze ook daadwerkelijk gebruiken. Over het algemeen vinden personen het te lastig of te veel tijd kosten om iedere keer het bureau te verstellen om staand aan het werk te gaan.

Door het zit sta bureau elektrisch vaker te gebruiken, kan dit ook voordelen hebben voor jouw lichaam. Er is meerdere malen onderzoek gedaan naar het gebruik van een zit sta bureau elektrisch en hier is het volgende uitgekomen:

  • Het versterkt de botten
  • Zet je hersenen op scherp
  • Je verbrand er calorieën mee
  • Je bloedcirculatie kan beter zijn werk doen

Verder helpt staan ook mee aan het verbeteren van je houding, zowel letterlijk als figuurlijk. Door staand te werken geeft het je lichaam meer energie en doordat je meer zuurstof in je lichaam nodig hebt voel je je een stuk helderder. Spieren hebben namelijk voldoende zuurstof nodig om hun werk goed te kunnen doen.