Snel starten als ondernemer? Koop deze dingen niet!

Snel starten als ondernemer? Koop deze dingen niet!

Het is eindelijk zover, de Kamer van Koophandel inschrijving is binnen en de naam van je bedrijf is bedacht; je kan aan de slag als ondernemer! In de drukte en chaos gaan veel ondernemers meteen aan de slag om een aantal zaken te kopen. Dit is begrijpelijk maar niet altijd de beste keuze. Er zijn namelijk een aantal zaken die je wellicht wel nodig hebt, maar waarvan het slimmer is om ze te huren of leasen. Waarom dit zo is en welk dingen dat zijn? Lees snel verder!

Waarom niet kopen?

Als startende ondernemer weet je vooraf niet hoe het gaat lopen; word je bedrijf een doorslaand succes of is er een periode van opstarten eerst nodig? Om op elke scenario snel in te kunnen springen is het slim om flexibel te blijven. Daarom is het van een aantal zaken slimmer om niet direct over te gaan tot de aanschaf ervan maar dit eerst te huren of te kopen. Hiermee kun je in het meest gunstige geval snel besluiten over te gaan tot een grotere variant.

Wat gaan we huren? De auto.

Iets wat je als startende ondernemer wellicht beter eerst kunt huren of leasen, is bijvoorbeeld een auto. Goedkoop auto leasen is tegenwoordig eenvoudig en snel te regelen, de prijzen zullen je ontzettend meevallen. Zowel zakelijk als privé zijn hier zeer voordelige deals te sluiten. Zo is financial lease zakelijk tegenwoordig ook voor startende ondernemers af te sluiten, hoe fijn is dat? Met deze vorm van autorijden kun je snel besluiten er nog een andere auto bij te nemen en hoef je niet meteen al je kapitaal te besteden aan één auto, met alle risico’s van dien. Dus een auto; lease die vooral eerst!

Wat gaan we huren? De bedrijfsruimte.

Wat gaan we huren De bedrijfsruimte.

Een ander aspect van jouw onderneming waarvan het aan te raden is om het eerst te huren is de bedrijfsruimte. De ruimte die je daadwerkelijk nodig gaat hebben is ontzettend lastig in te schatten. Mocht bijvoorbeeld je webshop vanaf het begin een hit zijn, dan heb je al snel meer opslagruimte nodig en wellicht een aantal kantoorruimtes. Om flexibel te blijven is het slim om een ruimte te huren zodat je snel kunt opschalen waar mogelijk.

Laten we van het meest gunstie scenario uitgaan dat je bedrijf direct een knaller wordt, dan is het fijn om snel mee te kunnen groeien en flexibel te zijn. Door niet al je geld te investeren in een aantal zaken, maar door deze te huren of te leasen blijf je flexibel en kun je je bedrijf aanpassen waar mogelijk. Daarnaast houd je wat liquide middelen over die je kunt investeren om je bedrijf tot een succes te maken. Kortom, huren en leasen is zo gek nog niet!