Zo kies je de juiste printer voor je thuiskantoor

Zo kies je de juiste printer voor je thuiskantoor

We verzenden en bewaren veel documenten digitaal. Toch blijkt uit de praktijk dat er nog veel behoefte is aan het afdrukken van contracten, offertes, facturen en andere belangrijke documenten. Voor veel mensen is het kiezen van de juiste printer voor hun thuiskantoor een uitdaging. Er zijn namelijk een aantal factoren om te overwegen. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste overwegingen, zodat je de beste printer voor jouw kantoor kiest. 

Veel of weinig printen?

Allereerst is het handig om je te bedenken of je veel of weinig documenten gaat afdrukken. Op basis van deze keuze kun je het type printer kiezen. Wil je vooral veel tekstdocumenten printen? Kies dan voor een laserprinter van een merk zoals Brother. Deze apparaten hebben doorgaans een hogere afdruksnelheid en de kosten per pagina liggen lager. Wil je een Brother printer kopen? Dan raden we je aan om een apparaat uit de Brother HL- of MFC-serie aan te schaffen. Deze printers zijn uitstekende keuzes voor een startende ondernemer.

Naast laserprinters heb je ook nog de inkjetprinters. Dit type is ideaal wanneer je van plan bent om weinig documenten af te drukken. Inkjetprinters van bijvoorbeeld Epson zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan laserprinters en produceren kleurrijke afbeeldingen en foto’s van hoge kwaliteit. De verbruikskosten liggen daarentegen een stuk hoger. Bij 123inkt.nl vind je gelukkig altijd de beste Epson printer aanbieding, zodat je je nieuwe apparaat voor de laagste prijs kunt bestellen.

Veel of weinig printen

Wel of geen all-in-one printer?

Als je alleen documenten wilt printen, dan voldoet een eenvoudiger model zonder extra functies. Wil je ook graag de mogelijkheid hebben om te kopiëren, scannen of zelfs faxen? Ga dan voor een alles-in-één inkjet- of laserprinter. Zo hoef je maar één apparaat aan te schaffen waarmee je documenten op diverse manieren kunt verwerken.

Welke functies moet een printer hebben?

Nu je weet wat voor type en soort printer je wilt, is het tijd om te kijken naar de verschillende functies die jij handig vindt. Voornamelijk alles-in-één printers zijn voorzien van handige functies die goed van pas kunnen komen tijdens je werk. Met sommige opties zoals dubbelzijdig printen (duplex) of automatische documentinvoer (ADF) kun je een hoop tijd maar ook geld en papier besparen. Met de meeste printers kun je tegenwoordig dankzij een wifi-verbinding ook draadloos printen. Zo kun je mobiel printen via je smartphone of tablet: je stuurt print-, kopieer- of scanopdrachten dan direct naar je printer. Ideaal wanneer je even niet achter je laptop of computer zit en toch snel een document wilt afdrukken.

Nu je weet waar je op moet letten, kun je jouw wensen en behoeften bepalen. Vervolgens kun je de printers van Brother, Epson of een ander merk met elkaar vergelijken om zo de beste printer voor je (thuis)kantoor te kopen.