Groen voor meer productiviteit en concentratie

Groen voor meer productiviteit en concentratie

Ben jij op zoek naar manieren om de productiviteit op kantoor te verhogen? Dan is het de hoogste tijd om wat groen toe te voegen aan je werkomgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van kantoorplanten niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook hartstikke veel voordelen biedt voor de productiviteit en het welzijn van de teamleden. 

Kantoorplanten geven jouw kantoor niet alleen een groene, frisse uitstraling maar hebben ook een daadwerkelijk positief effect op de productiviteit en concentratie van de werknemers.

Frisse lucht!

Kantoorplanten kunnen helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. En iedereen weet dat een beetje extra frisse lucht altijd goed is voor de productiviteit en gezondheid!

Minder stress

Wist je dat het groen van kantoorplanten een kalmerend effect heeft en daarmee het stresslevel op het kantoor kan verlagen. Het werk blijft uiteraard hetzelfde, maar met een positieve(re) werksfeer kan iedereen helemaal happy aan de slag.

Minder stress

Focus voor de beste resultaten

Studies hebben aangetoond dat kantoorplanten de concentratie en focus kunnen verbeteren, met als resultaat een verhoogde productiviteit en efficiëntie. 

Overtuigd van de voordelen van kantoorplanten, maar geen tijd om langs het tuincentrum te rijden? Geen probleem, tegenwoordig kun je gemakkelijk alle soorten kantoorplanten online kopen zodat jouw werkdag niet verstoord wordt (alhoewel, langs al die mooie planten scrollen kan verslavend zijn!). 

Je kunt beginnen met kleine succulenten of leuke plantjes op elke tafel, een mooie hangende plant hier en daar en uiteraard is een eyecatcher onmisbaar! Grote kantoorplanten geven elke ruimte een echte boost, en zijn perfect om saaie hoekjes of ruimtes op te vullen. Naast het indrukwekkende groene effect van een grote kantoorplant, bieden ze ook extra voordelen. Ze kunnen namelijk helpen bij het absorberen van geluidsgolven waardoor de akoestiek van de ruimte verbetert en ze hebben vaak een hogere luchtzuiverende capaciteit dan kleinere kantoor plantjes. 

Welke planten je ook kiest, hou rekening met de plaatsing en verzorging van de planten en begin vandaag nog met het creëren van een groenere, frissere en gezondere werkomgeving!