Dit is wat ieder kantoor nodig heeft

Dit is wat ieder kantoor nodig heeft

Een wandeling doet wonderen. Door een korte wandeling in het nabijgelegen park of een lange wandeling in de bergen te maken, voelen mensen zich energieker, gelukkiger en rustiger. Frisse lucht, groene bomen, planten en bloemen hebben haast een magische kracht.

Biofilie

En wist je dat deze liefde voor de natuur die veel mensen herkennen een naam heeft? Biofilie! Dit is de neiging om te focussen natuurlijke processen, aangetrokken voelen tot de natuur en er een algemene affiniteit mee voelen.

Het concept van biophilic design is een ontwerpfilosofie die de integratie van de natuur in onze woon- en werkruimten aanmoedigt. Hoewel dit idee al eeuwen bestaat, ontkoppelt de manier waarop we onze steden en kantoren tegenwoordig ontwerpen ons van de natuur. De afwezigheid van natuurlijke elementen kan fysieke en mentale stress veroorzaken, wat leidt weer leidt tot een verminderd plezier op werk.

Gezelligheid

Gezelligheid

Dus, wat kun je doen om plezier op de werkplek te verbeteren? Vaak met een paar kleine ingrepen kun je een werkplek gezelliger maken. Een paar planten hier en daar, een paar leuke posters, een mooi tapijt, het mag allemaal! Je zult merken dat een werkplek meer ontspannen gaat aanvoelen waardoor iedereen met plezier naar hun werk gaat.

De tijd van grijze kantoorblokken is voorbij, dus laten we eens kijken hoe leuker en gezelliger het kan. Zo wordt het verwelkomen van een nieuwe collega ook veel leuker!

Planten helpen ons productiever te zijn

Volgens studies hebben kantoorplekken met natuurlijke elementen een 15% hogere welzijnsscore en een 6% hogere productiviteit dan werknemers van wie de kantoren geen natuurlijke elementen bevatten. Door groen toe te voegen aan een kantoor kunt je de aandacht en focus herstellen.

Planten zuiveren de lucht

Een kantoor in het centrum van een stad is natuurlijk fantastisch, en al helemaal als je in een oud pand woont. Maar de luchtkwaliteit in een stad kan vaak ondermaats zijn. Dit heeft heel veel gezondheidsklachten tot gevolg.

NASA ontdekte dat planten schadelijke gifstoffen uit de lucht opnemen, vooral in ruimtes met weinig luchtstroom. Dit bewijst dat het perfecte luchtreinigers zijn: natuurlijk, niet duur en geweldig om tegenaan te kijken.

Verbeterde productiviteit

Een gezellige werkomgeving stimuleert en motiveert iedereen om elke dag hun best te doen. Het zal ervoor zorgen dat we ons meer op ons gemak voelen en het zal onze productiviteit op het werk verhogen. Op de ​​Shingyo site kun je naast zakjes ook inspiratie opdoen als je nog op zoek bent naar dingen waarmee je je kantoor kunt opfleuren. Als gevolg van een fleurig kantoor kunnen bedrijven dus ook winstgevender worden.

Beter voor creativiteit

Het hebben van een gezellige kantooromgeving kan ook helpen om het creativiteit niveau van ons allemaal te verbeteren. Een comfortabele werkruimte met mooie kleuren, meubels, verlichting en decor kan ervoor zorgen dat we ontspannen voelen terwijl we aan het werk zijn, waardoor betere ideeën in ons hoofd kunnen opkomen.

Creatieve werknemers kunnen elkaar helpen om met betere en meer innovatieve producten of diensten te komen die het bedrijf vooruit helpen. Als gevolg hiervan zal een heel bedrijf profiteren van de toegenomen creativiteit van haar werknemers.