Ongestoord vanuit huis werken? Het bestaat!

Ongestoord vanuit huis werken? Het bestaat!

Vanuit huis werken is, zeker sinds de pandemie, steeds populairder geworden en dat begrijpen wij heel goed. Het scheelt je enorm in reistijd en kosten, je kunt je gezinsleven en werk gemakkelijker combineren en het kan je concentratie verhogen omdat er geen externe ‘stoorfactoren’ zoals de geluiden van collega’s en andere zaken zijn.

Maar is vanuit huis werken wel altijd zo efficiënt? Of wordt je concentratie nu eigenlijk vaker verstoord door gezinsleden (inclusief huisdieren uiteraard) die constant jouw aandacht nodig hebben, en verlies je nu eigenlijk sneller je motivatie om aan de slag te gaan omdat er nog huishoudelijke klusjes gedaan moeten worden? Ondanks de vele voordelen die vanuit huis-werken heeft kan het toch best wel een uitdaging zijn om echt ongestoord en geconcentreerd een volle werkdag aan de slag te blijven. Gelukkig bestaat er een perfecte oplossing voor alle ondernemers die graag in alle rust thuis willen werken – een tuinkantoor!

Heerlijk rustig in eigen tuin!

Ja, je leest het goed, een kantoor in eigen tuin! Je bent vast bekend met tuinhuisjes, ideaal als opbergruimte voor je tuinmeubilair of zelfs als gezellige tuin loungehoek, maar heb je al weleens overwogen om een tuinhuis om te toveren tot jouw ideale werkplek?

Een tuinkantoor biedt dezelfde gemakken als een thuiskantoor, maar dan net een beetje extra. Zeker als je genoeg ruimte in jouw tuin hebt, dan kun je er heel veel uithalen!

Houdt werk en privé gemakkelijk gescheiden

Een goede scheiding tussen werk en privé is erg belangrijk, thuis wil het snel in elkaar overvloeien. In plaats van werken op een kamer in huis of zelfs in de woonkamer met veel contactgeluiden, biedt een tuinkantoor een echt gescheiden werkplek zodat je ongestoord kunt werken maar ook gemakkelijk weer kan afsluiten.

Maak er je eigen inspiratievolle en professionele plek van

Maak er je eigen inspiratievolle en professionele plek van

Jouw eigen kantoor geeft je inspiratie, energie en concentratie. Je hebt er alle ruimte om ervan te maken wat jij nodig hebt. Bouw je eigen tuinhuis kantoor niet alleen omdat je hier ongestoord kunt werken, maar ook omdat je midden in je eigen groene tuin zit!

Wanneer je een groter kantoor hebt, is er de mogelijkheid om er zelfs cliënten en collega’s te ontvangen. Dit allemaal zonder dat zij in jouw woonkamer met je gezin hoeven te zitten, wel zo professioneel en fijn.

Geen woon-werk verkeer

Elke dag in de file of rennen om de trein te halen. Wanneer je vanuit huis werkt is dit niet langer meer nodig. Met een tuinkantoor heb je enkel nog een kleine fijne wandeling van je huis door je tuin.

Een kantoor dat precies op jouw wensen aansluit.

Niet iedereen heeft een mega grote tuin om een officieel kantoor met meetingroom neer te kunnen zetten, maar wist je dat je tegenwoordig heel gemakkelijk je eigen tuinhuis kantoor kunt bouwen? Zo kun je een tuinhuis op maat laten maken zodat deze precies aansluit op jouw wensen. Denk hierbij goed na over waarvoor je het tuinkantoor wilt gebruiken, is het alleen om zelf in alle rust te kunnen werken, wordt het ook een opslagplaats of wil je er ook graag gasten kunnen ontvangen? Hoe je jouw tuinkantoor ook wilt gebruiken, hou deze tips in je achterhoofd:

  • Zorg voor goede isolatie van het tuinhuis, zodat je het hele jaar door vanuit je eigen kantoor kunt blijven werken.
  • Richt het in zodat het perfect aansluit op jouw eigen stijl en werkzaamheden, met genoeg opbergruimtes, een fijne werktafel en stoel, boekenplanken, lampen en zelfs persoonlijke favorieten zoals kunst of foto’s voor een extra warme, inspirerende werkplek.
  • Hou er wel rekening mee dat een tuinkantoor inbraakgevoeliger is dan een gewoon thuiskantoor, zorg ervoor dat je goede sloten en cctv installeert om jouw kostbare werk en spullen ten alle tijde te beschermen.

Een tuinkantoor is een zeer aantrekkelijke optie voor alle ondernemers, thuiswerkers en freelancers onder ons, het biedt de rust en privacy die je nodig hebt om geconcentreerd aan het werk te kunnen en biedt tegelijkertijd de flexibiliteit om werk en gezin te kunnen combineren. Met een tuinhuis op maat creëer je eenvoudig jouw ideale werkplek in de groene omgeving van je eigen tuin. Vanuit “huis” werken is nog nooit zo relaxed en inspirerend geweest!