Zo bespaar je op de energiekosten als startende ondernemer

Zo bespaar je op de energiekosten als startende ondernemer

Als startende ondernemer kun je je geld goed gebruiken. Het is daarom verstandig om meteen vanaf het begin te kijken naar hoe je het beste energie kunt besparen met je onderneming. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat voor elkaar te krijgen, zodat je niet elke keer schrikt van je energierekening. Hoe je als startende ondernemer bespaart op de energiekosten? Wij sommen het hieronder voor je op!

Investeer in energiezuinige apparaten

Of je nu een klein of groot kantoor hebt, om te besparen op de energiekosten is het een aanrader om te investeren in energiezuinige apparaten. Als startende ondernemer heb je daar veel profijt van, omdat je dan al vanaf het begin energiezuinige modellen op je kantoor hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige computers, koelkasten, koffiezetapparaten of printers. Zulke energiezuinige apparaten zijn een stuk energiezuiniger dan oude apparaten. Daardoor is het mogelijk om de kosten voor je energie aanzienlijk te verlagen.

Verlicht met ledlampen

Verlichting is natuurlijk essentieel in je bedrijfspand. Gebruik je daar traditionele gloeilampen voor, dan vreet dat energie. Het is daarom beter om te kiezen voor ledverlichting. Deze vorm van verlichten is niet voor niets ontzettend populair. Ledlampen zijn veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en gaan bovendien veel langer mee. Je verbruikt hiermee weinig energie en daarnaast hoef je de lampen niet snel weer te vervangen. Ledlampen zijn daarom een geweldige keuze voor je bedrijf.

Deze keuze is niet alleen goed voor je portemonnee, ook draag je hiermee bij aan een duurzamere toekomst. Ledverlichting is toe te passen op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, ledspotjes, led buizen of een goedkope led-strip. Waar je ook voor kiest, met ledverlichting kun je flink besparen op de energiekosten op de lange termijn.

Isoleer je bedrijfsruimte

Besparen op de energiekosten doe je ook door je bedrijfsruimte te isoleren. Als je pand goed geïsoleerd is, heeft dat als voordeel dat je profiteert van een aangename temperatuur binnen. Goede isolatie houdt de warmte vast als het koud is buiten en zorgt dat het koeler blijft in de warme zomermaanden. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het verwarming- en koelingsysteem dat je gebruikt, waardoor je minder energie verbruikt.

Vermijd de stand-by modus

Om te besparen op energie, is het belangrijk om sluipverbruik zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doe je onder andere door de stand-by modus te vermijden. Schakel de apparaten op kantoor volledig uit als je er geen gebruik meer van maakt in plaats van dat je deze op stand-by laat staan. In de stand-by modus wordt er namelijk nog steeds energie verbruikt, wat natuurlijk onnodig is als je het niet gebruikt.

Maak je bedrijfsruimte slimmer

Het slimmer maken van je bedrijfsruimte is ook een manier om je energierekening te verlagen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het installeren van slimme verlichting, slimme beveiligingssystemen of slimme stekkers. Zulke technologieën zijn op afstand te bedienen en er zijn timers in te stellen, zodat ze nooit onnodig lang aanstaan. Dit is een eenvoudige manier om je kosten te verlagen.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het op verschillende manieren mogelijk om als startende ondernemer te besparen op de energiekosten. Als beginnende ondernemer is het belangrijk om kosten te besparen waar mogelijk en met deze tips hierboven ben je daar al een goed eind op weg!