Hoe slim is je bedrijfsdeur eigenlijk?

Hoe slim is je bedrijfsdeur eigenlijk

In ieder gemiddeld huishouden zijn ze wel te vinden: Slimme apparaten. Of het nu gaat om een Smart TV of om verlichting die kan worden bediend of afstand, al onze apparatuur wordt steeds slimmer. Deze slimme functies maken het gebruik van de apparaten makkelijker of energiezuiniger. Wist je dat ook je bedrijfsdeuren slim kunnen worden bediend? Er zijn heel veel opties om de deur makkelijker te gebruiken of energie te besparen. Hoe slim is jouw bedrijfsdeur eigenlijk?

1. Bedienen met mobiel

Net als andere apparaten kunnen veel bedrijfsdeuren optioneel bediend worden met mobiel. Er wordt in dat geval een apparaat gekoppeld met de besturing van de deur dat op je wifi netwerk of via bluetooth verbonden kan worden. Je linkt je smartphone eenmalig met de deur via een app. Daarna kun je de deur bedienen op afstand. Aangezien het óf om een wifi bediening óf om een bluetooth bediening gaat, moet je wel in de buurt van de deur zijn óf in hetzelfde wifi netwerk ingelogd zijn.

2. Automatische tijd sluiting

Als de deur veel gebruikt wordt, staat de bedrijfsdeur misschien ook vaak open. Hierdoor kan warmte verloren gaan en ben je kwetsbaarder voor insluipers. Door de deur zo in te stellen dat deze zich automatisch na een bepaalde periode sluit, weet je zeker dat de deur niet te lang open staat.

Automatische tijd sluiting

3. Radar- of fotocel detectie

Als de deur als binnendeur of als bedrijfsdeur op een afgesloten terrein gebruikt wordt, kan het handig zijn om de deur al (op een afstand) automatisch te laten openen bij een naderend voertuig, bijvoorbeeld een heftruck. De bestuurder van het voertuig hoeft dan geen handeling te verrichten en de deur is al open zonder dat de heftruck hoeft te stoppen. Dit kan met radardetectie, waarbij voertuigen binnen een bepaalde straal rondom de deur kunnen worden gedetecteerd.

In wasstraten worden vaak fotocellen toegepast om bedrijfsdeuren te laten openen of sluiten wanneer een auto een bepaald punt passeert. Deze optie kan bijvoorbeeld ook worden toegepast in parkeergarages.

4. Sneller openen

Niets is vervelender dan wachten tot een bedrijfsdeur zich langzaam opent. Zeker als je de deur vaak gebruikt en snel naar binnen of buiten wilt. Als je niet onnodig wilt wachten tot de deur geopend is, kun je kiezen voor een snelloopmotor. In veel gevallen opent de deur zich twee keer zo snel als een normale deur. Dat scheelt op termijn toch heel wat wachttijd.

Dit is een greep uit vele slimme opties die bij bedrijfsdeuren voor handen zijn. Het doel van al deze opties is dat je uiteindelijk een deur kiest die bij je situatie past. Vrijwel al deze opties kun je ook op bestaande bedrijfsdeuren laten installeren. Zo kun je je deur, ook al is deze al even in gebruik, toch ook slimmer maken. Ben je op zoek naar een slimme, praktische én mooie bedrijfsdeur? Kijk dan ook eens op rolflex.com.