De drie basisbeginselen om te starten met ondernemen

De drie basisbeginselen om te starten met ondernemen

Starten met ondernemen, super leuk maar ook super spannend. Vaak ontstaat al snel de vraag; Waar begin je? Een logisch en ook een terechte vraag. Want wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om voor jezelf te beginnen, dan komen er nogal wat dingen op je af. Dat moet je niet onderschatten!

Wij hebben de zaken voor jou op een rijtje gezet die je in ieder geval geregeld moet hebben om ervoor te zorgen dat jij de eerste periode uit de voeten kunt. Hier komen ze!

Altijd, overal online

Grote kans dat je je bedrijf vanuit huis begint én dat er een online component aan zit. Daarom is het regelen van goed internet voor thuis dan ook echt stap één. Mocht je gebeld worden door een leverancier of wil een potentiële opdrachtgever een Zoom meeting? Jij bent dan altijd goed bereikbaar en jouw scherm hapert nooit.

Naast het feit dat het zakelijk goed van pas komt, is goed internet natuurlijk altijd een fijn idee. Maar goed en snel internet is wel echt een must. Hierop aanhakend is het ook aan te raden om te investeren in kwalitatief goede spullen. Een telefoon die het niet snel begeeft en een grote laptop van goede kwaliteit, het is de basis om de toekomst van jouw bedrijf op te kunnen bouwen.

Even langs de KvK

Je kunt in Nederland pas van een bedrijf spreken wanneer je een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel. Dit is tegenwoordig super eenvoudig te regelen en kost ook niet meer veel geld.

Doordat je een (BTW-)nummer krijgt van de Kamer van Koophandel kun jij legaal facturen opstellen en aan je klanten sturen. Wanneer je zonder KvK inschrijving werkt, ben je illegaal bezig en kom je als ondernemer niet verder en is het wachten totdat ze erachter komen.

De boekhouding

De boekhouding

Een favoriet onderwerp van veel ondernemers is de boekhouding; dit is uiteraard een grapje. Maar toch is dit een noodzakelijk kwaad. Het is nou eenmaal nodig om inzichtelijk te hebben hoeveel erin komt en hoeveel eruit gaat. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de Belastingdienst.

Snap je dit zelf echt niet? Of wil je het liever niet snappen? Dan is het goed om een goede en betrouwbare boekhouder hiervoor in te huren. Snap je het wel maar wil je weinig gedoe? Kijk dan online naar boekhoudprogramma’s. Tegenwoordig zijn er allerlei handige tools die ervoor zorgen dat het doen van de boekhouding een stuk minder complex is en dat het ook minder tijd kost. Vaak zijn deze programma’s niet gratis, maar het is de investering meer dan waard én het is vaak een stuk goedkoper dan een boekhouder inhuren.

Kortom, beginnen als ondernemer is eigenlijk altijd een goed idee. Maar dit gaat niet vanzelf. Je zult hier een aantal zaken voor moeten doen, maar de stappen die je moet ondernemen zijn wel overzichtelijk. Wanneer jij bovenstaande zaken keurig op orde hebt, en daarnaast natuurlijk een goed en gedegen eigen bedrijfsplan; Dan kan het succes niet uitblijven!