Payroll bedrijven in Nederland

Payroll bedrijven in Nederland

Payrollen wordt steeds populairder onder zowel werkgevers als werknemers. Het brengt vele voordelen en gemakken met zich mee. Bij payrollen werkt het namelijk als volgt: de opdrachtgever doet zelf een werving en selectie, waarna een payroll bedrijf de gekozen kandidaat in dienst neemt, en deze tewerkstelt bij de opdrachtgever. Hierdoor liggen veel verplichtingen en verantwoordelijkheden bij het payroll bedrijf. Door de stijgende populariteit zie je steeds meer payroll bedrijven verschijnen in Nederland. Tegenwoordig zijn er zelfs meer dan duizend payroll bedrijven actief in Nederland.

Let op bij het kiezen van een payroll bedrijf

Er zijn dus heel veel payroll bedrijven actief in Nederland. Het is dan ook wel een zoektocht om te vinden welk payroll bedrijf het beste bij jouw bedrijf past. Belangrijk is dat je over elk payroll bedrijf zoveel mogelijk informatie verkrijgt. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met het desbetreffende payroll bedrijf. Zij kunnen je alles vertellen over het bedrijf, de diensten, het cao en de voorwaarden. Ook kun je een offerte opvragen. Belangrijke factoren bij het bepalen welk payroll bedrijf het beste bij jou past zijn betrouwbaarheid, prijs & kwaliteit en gemak. De meeste payroll bedrijven bieden ook de mogelijkheid om alle administratieve zaken uit handen te nemen. Vaak wordt er dan met verschillende pakketten gewerkt.

Ook is het belangrijk voor payroll bedrijven in Nederland dat zij over een NEN-4400 certificatie van de Stichting Normering Arbeid beschikken. Hiermee kan het payroll bedrijf aantonen dat zij hun financiële zaken goed geregeld hebben.

In januari 2020 is er ook de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gekomen, waardoor er het een en ander is veranderd voor payroll bedrijven in Nederland. Hierdoor hebben payroll werknemers nu een gelijke rechtspositie en gelijke arbeidsvoorwaarden. Met de WAB is er ook een strikte scheiding tussen payrollen en uitzenden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de kosten voor payrollen wat zijn gestegen.

Grote payroll bedrijven in Nederland

Er zijn meerdere grote en bekende payroll bedrijven in Nederland. Een handje hieruit zijn bijvoorbeeld Tentoo, Payroll Select, Please Payroll, Payper, WePayPeople Payroll en Ziezzo Payroll. Ieder payroll bedrijf heeft zijn eigen diensten en manier van werken. Zo zijn sommige payroll bedrijven gespecialiseerd in een bepaalde markt, en anderen zijn weer enorm flexibel in de pakketten die ze aanbieden. Het ene bedrijf focust zich meer op betrouwbaarheid en transparantie, terwijl een ander bedrijf zich juist weer meer focust op service, prijs of innovatie. Ook werken niet alle payroll bedrijven met zzp’ers.

Welk payroll bedrijf het beste bij jouw bedrijf past, is dus afhankelijk van je eigen behoeftes. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren over en te verdiepen in de opties die je hebt, en de diensten die jij zoekt.