Hoe je van jouw website een ervaring maakt!

Hoe je van jouw website een ervaring maakt!

Via je website komen veel nieuwe klanten voor het eerst met jou in aanraking. Het is dus belangrijk dat jij direct een onuitwisbare indruk maakt, omdat je er hierdoor voor zorgt dat je klant direct de neiging heeft terug te keren zodra dit weer relevant is. Maar, hoe maak je van jouw website een ervaring?

Toegang

Een website begint niet op het moment dat er naar iets gezocht wordt naar iets, maar al ver daarvoor. Het moment dat iemand je website betreedt, wordt direct de eerste indruk gewekt. Wanneer jij je klant het gevoel dat toegang exclusief is, zorg je ervoor dat zij zich gelijk speciaal voelen. Ze kunnen hun e-mailadres invoeren, waarna ze een speciale code met toegang naar je website krijgen. Een kleine stap, maar één met grote gevolgen.

Wat zoekt de klant?

De toegang mag dan wel een klein obstakel zijn, je website zelf moet dit niet zijn. Het is belangrijk om direct duidelijk te hebben wat er op jouw website te vinden is en waarmee het de klant kan helpen. Je homepage is dus heel belangrijk: wanneer jij een ervaring wil creëren, moet dit ook hier duidelijk zijn. Je manier van spreken speelt hierop in, maar ook je kleurgebruik en de mate waarin je de klant tot iets aanspoort. Eigenlijk zou deze actie overeen moeten komen met de wens van de klant, omdat je hierdoor zeker weet dat je website succesvolle resultaten oplevert.

Ervaring na de website

De klant heeft gevonden wat die zocht, heeft een bestelling geplaatst en verlaat de website. Klaar, toch? Nee, natuurlijk niet! We snappen deze gedachte goed, maar willen je er graag op wijzen dat jouw website ook buiten een website bezoek om nog erg veel resultaat op kan leveren. Via social media of e-mail herinner je je klant aan je website, waardoor je ze aanmoedigt om spoedig terug te keren. Dit alles doe je op dezelfde manier als hoe je de ervaring op je website creëerde, zodat dit hier niet ten koste van gaat.

Hulp nodig?

Hulp nodig

Wil jij een website laten maken die een échte ervaring is? Neem dan gelijk een kijkje op de website van Best4U! Deze experts realiseren binnen een week de ervaring waar jij en je klanten naar op zoek zijn.