10 voorbeelden affiliate marketing

Affiliate marketing voorbeeld

Affiliate marketing is er in vele vormen en maten. In de andere blogs hebben wel al uitgelegd wat affiliate marketing nou precies is en hoe je het kunt toepassen, maar vandaag gaan we je tien concrete voorbeelden van affiliate websites geven. Je kunt dan gemakkelijk afkijken hoe andere websites het al succesvol inzetten.

1.     Bestebank.org

Affiliate marketing groeit al snel, maar de markt van cryptocurrencies groeit nog veel sneller. Daarom bieden tal van websites informatie aan over de verschillende crypto ’s, maar is er ook weer flinke concurrentie tussen de websites waarop je crypto kunt verhandelen. Daarom zetten die websites graag affiliate marketing in.

Een belangrijk onderdeel in het handelen van cryptocurrencies, is het vergaren van de laatste informatie. Daar komen de informatie websites bij kijken. Ze plaatsen blogs en video’s van de laatste informatie en plaatsen daarin linkjes naar een crypto handel websites met daarin een speciale aanbieding. Hierdoor komen er zeer relevante websitebezoekers van de informatie website naar de crypto handel websites.

Voorbeeld affiliate crypto

2.     Reisjunk.nl

Reisjunk.nl is een ander uitstekend voorbeeld van het inzetten van affiliate marketing. Reisjunk is een website, zoals de naam al doet vermijden, over het maken van reizen. De beheerders zijn over de gehele wereld getrokken en delen hun verhalen via blogs en video’s. Op het moment dat jij op reis gaat naar een van die landen, vind je super relevante tips en informatie over tal van onderdelen. Hierdoor wordt je meteen enthousiast om een vliegticket en een overnachting te boeken. Daarom plaatsen ze dus op hun website, linkjes naar Booking.com voor een hotelovernachting en linkjes naar reisorganisaties voor het boeken van een vlucht.

3.     Bigsellers.nl

Het blijft altijd een lastige situatie om ieder jaar een leuk cadeautje te kopen voor vaderdag. Daarom helpt de website van Bigsellers je graag bij. Via meerdere blogs, geven ze tal van tips over cadeautje die je kunt kopen voor een speciale dag. Uiteraard staat er bij iedere tip die ze geven, ook een linkje naar een desbetreffende webshop, waar je aankoop kunt afronden. Dit is ook weer klassiek voorbeeld van relevante informatie bieden en relevante linkjes plaatsen.

Voorbeeld affiliate cadeau

4.     Groupdeal.nl

Ben je op zoek naar unieke aanbieden voor op het laatste moment? Groupdeal is dan zeker een interessante website voor jou. Een bepaalde doelgroep is altijd op zoek naar de beste koopjes online, het is dan ook slim om ze te verzamelen op een website. Om de druk er nog eens extra achter te zetten, zijn de aanbiedingen vaak alleen tijdelijk. Hierdoor wordt het nog interessanter voor de koopjesjagers om over te gaan tot aankoop.

5.     Kortingscode.nl

Kortingscode websites focussen zich vaker op de grotere en bekende merken. Hierdoor kun je op bepaalde producten van een bekend merk een leuke korting meepakken. Super interessant dus voor een grote groep mensen. De website van kortingscode zorgt ervoor dat ze goed gevonden worden in Google, vervolgens gaan de mensen vanzelf, met hun korting op zak, door naar de bekende websites.

Voorbeeld affiliate korting

6.     Fashionchick.nl

Vrouwen en kledingen kopen, gaan hand in hand samen. Maar welke kleding ga je kopen en wat zijn de laatste trends? De website van Fashionchick biedt je een overzichtelijk aanbod van kleding die allemaal in de mode is. En dat allemaal met allerlei linkjes naar de grote kledingwinkel webshops zoals Wehkamp. Deze affiliate website speelt in op dat het voor de gebruiker niet uitmaakt via welke website die binnenkomt. Als die persoon maar op een fijne manier een goede aankoop kan doen.

Voorbeeld affiliate kleding

7.     Nu.nl

 Nu.nl denk je nu misschien? Ja naast het posten van alle nieuwsberichten, zetten zij ook affiliate marketing in om winst te kunnen maken. Op dit moment staan onderaan de websites altijd artikelen met daarin linkjes naar speciale aanbiedingen. Ze hebben zelfs een zogeheten NUshop opgericht om alle artikelen te verzamelen.

8.     Frankwatching.nl

Het is super relevant voor een website om op een zoekwoord gevonden te worden met hoge zoekvolumes. Maar gaat je dat lukken met je eigen website? De website van Frankwatching heeft veel meer waarde en daarmee verhoog je aanzienlijk je kansen. Tegen betaling uiteraard, is het mogelijk om je eigen blog op hun website te plaatsen en zo te hopen dat je duizenden websitebezoekers binnenhaalt. Als je een zakelijke doelgroep hebt, is deze manier van affiliate marketing een zeer goed voorbeeld.

9.     Androidplanet.nl

We hebben al verschillende branches voor affiliate marketing besproken, maar de grootste is natuurlijk de technologische branche. En daar is Androidplanet op ingespeeld. Door volledig te richten op Android smartphones, maken ze zichzelf meteen een stuk relevanter voor een grote doelgroep. Door het maken van veel blogs, video’s en de laatste weetjes, halen ze grote aantal websitebezoekers binnen. Daarnaast maken ze ook uitgebreid ruimte waarop je de prijzen van verschillende telefoonbieders kunt vinden en ze kunt kopen voor de beste prijs.

10. Zorgwijzer.nl

Het blijft altijd lastig om een zorgpakket te kiezen wat helemaal bij je past. Het is dan wel zo gemakkelijk om vanuit jouw eigen situatie het beste zorgpakket te kunnen kiezen. Je raadt het al, aan de hand van jouw informatie wordt het beste pakket samengesteld en ieder linkje naar de desbetreffende zorgverzekeraar wordt gemeten. Hierdoor heeft de gebruiker een passend zorgpakket, Zorgwijzer.nl een goede commissie en de zorgverzekeringmaatschappij weer een nieuwe klant.

Dit waren ze dan, onze tien voorbeelden van affiliate marketing. Ieder van onze voorbeelden heeft net weer zijn eigen draai eraan gegeven en is op die manier succesvol van geworden. Maar let erop dat ieder van de websites er hard voor heeft moeten werken om tot dat punt te komen. Maar jij kunt altijd jouw kleine versie opzetten en verder uitbouwen.