Top 10 ideeën voor je website

Website ideeen

Wil je graag ervoor zorgen dat jouw website ertussen uitsprint tussen alle concurrenten? Uitstekende keuze. Niet alleen kun je er dan voor zorgen dat bezoekers je website beter onthouden, langer gaan gebruiken, maar ook dat ze eerder contact hebben. Hieronder benoemen wij eerst de top ideeën voor je website die je direct kunt toepassen en daaronder leggen we ze verder voor je uit.

 • Eigen foto’s maken;
 • Reviews van klanten vragen;
 • Voeg een FAQ toe;
 • Maak een goede over ons pagina;
 • Maak een downloadbaar e-book;
 • Plaats je portfolio online;
 • Beantwoord vragen in blogs;
 • Ga eigen video’s maken;
 • Wees creatief met CTA’s.

Eigen foto’s maken

Het is bijna een feit dan websites visueel zijn en dat daardoor foto’s belangrijk zijn. Om die reden is het zeer belangrijk om eigen foto’s te gebruiken en die te plaatsen op je website. Dit zorgt er direct voor dat bezoekers je bedrijf gaan vertrouwen en dat zorgt er ook weer voor dat ze eerder contact met je opnemen. Maak dus foto’s van je producten, cursussen, workshops, diensten, medewerkers en laat die over je gehele website zien.

Reviews van klanten vragen

Een ander idee wat we adviseren om iedere website toe te passen, is het toevoegen van reviews. Hierdoor hoef je niet iedere keer klanten te vertellen dat je een goed bedrijf bent, maar laat je het je eigen klanten voor je doen. Dit komt direct een stuk betrouwbaarder over. Een goede reviewscore is dan ook een goed middel om het percentage bezoekers wat een aankoop doet op je website direct te verhogen.

Website idee review

Voeg een FAQ toe

Wordt jij ook beetje simpel om via de telefoon de gehele tijd de dezelfde vragen te beantwoorden? Waarom voeg je dan niet een FAQ toe. Je speelt dan direct op de behoefte van de bezoeker aangezien die bepaalde vragen heeft bij het bezoeken van je pagina. Je kunt er voor kiezen om een algemene FAQ toe te voegen, maar je kunt ook een aparte FAQ toevoegen voor iedere expertise die je hebt. Hierdoor wordt de geplaatste content een stuk relevanter en help je de bezoeker meer.

Een goede over ons pagina maken

De over ons pagina is vaak een zeer onderschat onderdeel van iedere website of webshop. Echter, deze pagina is wel een belangrijk onderdeel voor websitebezoekers om te controleren of de onderneming wel echt bestaat. Daarom is het een goed idee om de volgende onderdelen toe te voegen aan je over ons pagina.

 • Contactgegevens;
 • Google Mijn Bedrijf kaartje met routegegevens;
 • Foto van eigenaar/ eigenaresse;
 • Foto’s van medewerkers;
 • Foto van bedrijfspand;
 • Contactformulier;
 • Tekst met waarom het bedrijf is gestart.
 • Tekst met hoe het bedrijf over de afgelopen jaren is veranderd.
Over ons website

Downloadbaar e-book

Aan een websitebezoeker die je website weer verlaat zonder contact op te nemen heb je niet zo veel direct. Daarom is het goed om een tussenstap toe te voegen. Het downloadbaar maken van een e-book is een goed voorbeeld van zo’n tussenstap. Maar let erop dat je wel waarde moet aanbieden, anders zal de websitebezoeker het ook nooit waarderen als je weer contact opneemt via het achtergelaten email adres.

 • Geef het e-book visueel weer;
 • Geef redenen wat de bezoeker mist als die het niet downloadt;
 • De inhoud kunnen tips, een onderzoek of jouw eigen bevindingen zijn;
 • Promoot het e-book via een pop up banner;
 • Vraag een emailadres voor het e-book terug;
 • Neem contact op via het emailadres.

Portfolio online plaatsen

Je portfolio online plaatsen is het perfecte idee als je klanten wil laten zien wat jij als onderneming al hebt bereikt. Hierdoor kunnen websitebezoekers zich gaan vergelijken met eerder afgeronde projecten en ze zien dan dat jij een goed resultaat hebt afgeleverd. Bij het opzetten van een goed portfolio is het belangrijk om een verhaal te vertellen wat je samen met de klant hebt meegemaakt. De klant had een bepaalde behoefte, nam met een reden met jouw contact op, samen hebben jullie ideeën uitgewisseld, eerste concepten uitgewisseld, eindresultaat neergezet en tot slot is nog het contact onderhouden. Geef dus de stappen weer die jullie samen hebben genomen.

Bloggen website

Beantwoord vragen in blogs

De wereld om ons heen verandert razendsnel, daarom hebben klanten tal van vragen over jouw branche. Dit kunnen kleine specifieke vragen zijn, maar ook dat ze inzichten willen krijgen in wat voor strategie er wordt gebruikt. Door het schrijven van blogs vul je je website aan met goede content en wordt je serieuzer genomen door Google. Dit zorgt er niet alleen voor dat je extra websitebezoekers binnenhaalt door je blogs, maar ook dat je belangrijkste pagina’s beter gaan scoren.

Eigen video’s maken

Goede videocontent is super relevant voor jou als website eigenaar, maar ook voor de gebruiker. Je kunt wel eindeloos vertellen hoe je situaties hebt opgelost, maar het laten zien is veel waardevoller. De video’s moeten natuurlijk wel netjes zijn, maar je hoeft het jezelf ook niet weer te ingewikkeld te maken.

Repareer je bijvoorbeeld smartphones, maak dan een video van jezelf terwijl je een telefoon repareert en speel die versneld af. Dan zijn de meeste direct overtuigd dat jij daadwerkelijk een telefoon kan repareren.

Daarnaast is het ook mogelijk om je scherm van computer op te nemen. Je kunt dan gemakkelijk zaken laten zien waar jij oplet en daar in alle rust iets bij vertellen zonder dat je direct een camera hoeft in te kijken.

Creatieve CTA’s

Iedereen kan wel teksten schrijven zoals ‘Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom kun je nu geheel vrijblijvend contact opnemen.’ Dit soort teksten zeggen vrij weinig over je bedrijf en spreekt dus niemand aan. Wat heeft er nou voor gezorgd dat je al eerder klanten hebt binnengehaald? En hebben klanten tegen jou gezegd toen ze van een concurrent overstapten naar jouw bedrijf? Misschien heb je ervaringen van collega’s die overgekomen zijn van andere bedrijven. Dit zijn allemaal methode om erachter te komen welke Call To Actions jij kunt inzetten voor jouw website.

Hopelijk hebben onze 10 ideeën jouw website stukje verder geholpen. Zorg er altijd voor dat je er je eigen draai aangeeft, zodat alle content die je plaatst altijd je eigen is. Veel succes!