10 tips om geld te verdienen met Instagram

Geld verdienen Instagram

Instagram is van die vele nieuwe manieren die de afgelopen tijd is opgekomen waarmee je geld kunt verdienen. Hoewel dit social media platform uiteraard voor iedereen toegankelijk is, verdien je er niet zomaar geld aan. Want hoe ga je ervoor zorgen dat naast je vrienden en familie ook onbekende mensen jou gaan volgen? En hoe ga je ervoor zorgen dat je geld gaat verdienen met je Instagram account? Wij geven je er 10 tips over.

1. Kies een niche markt

Er zijn al tientallen miljoenen Instagram accounts aangemaakt en een gedeelte daarvan dacht allemaal leuk geld te gaan verdienen met Instagram. Niets is minder waar en ze werden al vrij snel bedolven onder de grote concurrentie waardoor ze het opgaven. Want de meeste personen kiezen bijvoorbeeld een aantal Instagram accounts over kleding uit die ze leuk vinden, daarna hebben ze geen behoefte meer om nog meer extra accounts te volgen. Hiermee voorkomen ze dat hun gehele tijdlijn volstaat met allerlei kledingtips.

De beste oplossing om alle concurrentie te ontwijken is om te kiezen voor een niche markt. Dus als je dan jouw Instagram account wil laten focussen op kledingtips, dan moet er ook altijd een variant bij. Bijvoorbeeld kleding voor een chique feest. Met dat standpunt heb je de eerste stap gezet naar een groep volgers.

Food Instagram

2. Kies een doelgroep

De doelgroep en de niche markt gaan hand in hand samen. Een andere oplossing is om een algemeen onderwerp te pakken, maar vervolgens te focussen op een specifieke doelgroep in de markt. Dus je focust dan niet op kleding en geheel Nederland, maar bijvoorbeeld op moeders die zojuist zijn bevallen. Hierdoor wordt je content een stuk relevanter voor een doelgroep en wordt de kans groter dat ze je gaan volgen.

3. Hashtag gebruik

Hashtags is de methodes voor gebruikers om te kijken naar nieuwe content die Instagram biedt. Daarom is het belangrijk dat jij hashtags in je posts gebruikt aangezien ze dan ook op de tijdlijn van de hashtag worden weergeven. Hierover nog wel een aantal tips.

 • Algemene hashtag zijn populair, maar de concurrentie veel te hoog;
 • Niche hashtags hebben minder vertoningen, maar wel de juiste;
 • Onderzoek en noteer welke hashtags concurrenten gebruiken;
 • Test zelf welke hashtags het beste gebruiken.
Verdienen Instagram

4. Flink doorzettingsvermogen tonen

Wie binnen enkele berichten al honderden volgers verwacht moet nog eens goed achter zijn of haar hoofd krabben. De eerste enkele weken ga je nog zeer weinig resultaten zien. Maar het algoritme van Instagram moet nog aan je account wennen, misschien ben je zelf nog zoekende en jouw doelgroep moet nog aan jou wennen. Proberen meerdere weken achter elkaar dezelfde toon en met zeer grote regelmaat nieuwe posts te plaatsen. Stapje voor stapje verhoog je dan het aantal volgers op je Instagram account.

tips Instagram

5. Volg de volgers van concurrenten

Een gedeelte van je doelgroep is al bezig met het volgen van concurrenten. De personen die deze pagina volgen kun je dan gemakkelijk inzien. Op het moment dat jouw Instagram account al tientallen toffe berichten kent en verder goed staat ingesteld, kan het interessant om de volgers van concurrenten te gaan volgen. Hierdoor krijgen zij een melding op hun smartphone en dan is er een kans dat ze je account even kort gaan onderzoeken. Als de content hun dan direct aanspreekt, is de kans zeker aanwezig dat ze je gaan volgen.

6. Iedere post telt

Bij iedere post die je plaatst gaan mensen zichzelf afvragen, ga ik dit account juist volgen of nu toch maar ontvolgen. Dus zorg ervoor dat iedere post daadwerkelijk iets toevoegt aan de tijdlijn van je volgers. Hieronder aantal tips daarover.

 • Maak eigen foto’s
 • Denk creatief na over je captions;
 • Leer photoshoppen voor net die extra touch;
 • Wissel commerciële en eigen posts af;
 • Speel in op de actualiteit;
 • Doe inspiratie op bij concurrenten;
 • Denk goed na over wat werkt bij je volgers.
Tijdlijn Instagram

7. Gesponserde posts

Het plaatsen van gesponserde posts wordt zeer vaak gebruiker door influencers. Bedrijven betalen jou dan geld voor het plaatsen van een berichtje wat over hun product of dienst gaat. Mits je de juiste doelgroep als volgers hebt, wordt je vanaf 5.000 actieve gebruikers al interessant voor bedrijven. De eerste manier van geld verdienen via Instagram heb je dan al binnen. Maar hoe zorg je ervoor dat bedrijven jou vinden en benaderen? Je kunt jezelf gemakkelijk aanmelden via de onderstaande tools en daar ontmoeten bedrijven en influencers elkaar.

 • LinkPizza;
 • BlogBrains;
 • Join Marketing;
 • Jumey;
 • Social Reblz.

8. Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten van bedrijven en jij krijgt vervolgens een gedeelte van het aankoopbedrag. Vanuit het bedrijf krijg je dan je eigen linkje en als jouw volgers via dat linkje een aankoop bij het bedrijf, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag. Deze percentages kunnen al gauw oplopen tot enkele tientallen procenten en zijn dus mooie manieren om geld te verdienen via Instagram. Om er nog eens extra voor te zorgen dat jouw volgers een aankoop doen via de aangeleverde link, werken bedrijven vaak met een persoonlijke kortingscode. Hierdoor wordt het extra interessant voor je volgers om een aankoop te doen.

Hoe geld verdienen Instagram

9. Eigen website of webshop

Nadat jij al een succesvol Instagram account hebt opgezet wat er klaar voor is om geld te verdienen, kan de volgende stap zijn om eigen producten te gaan ontwikkelen. De producten kun je vervolgens plaatsen op je eigen website of webshop en dus promoten via je eigen account. Hierdoor heb je het grootste gedeelte van de werkzaamheden in eigen hand. Met de juiste doelgroep en aanbod is deze methode zeer interessant om geld te verdienen via Instagram.

10. IGTV video’s maken

Via IGTV is het mogelijk om langere video’s te maken en daarin dus ook producten te promoten. Niemand gaat natuurlijk vrijwillig minutenlang naar een reclame zitten kijken, maar je kunt daarin wel sponsored products terug laten komen. Het kan zijn dat je bepaalde gesponserde kleding aanhebt tijdens het opnemen van je video, maar dat je een kort segment hebt waarin je praat over een product. Beide manieren zijn een goede kandidaat om geld te verdienen met Instagram.

Hopelijk hebben onze bovenstaande tien tips jou verder geholpen om te weten hoe je geld kunt verdienen met Instagram. En mocht het nou allemaal niet werken na een gehele tijd, kan het altijd nog interessant om je Instagram account te verkopen. Heb je toch iets overgehouden aan je avontuur.