10 tips om geld te verdienen naast je baan

Geld verdienen naast baan

Wil je graag een extra zakcentje verdienen naast je baan? Uitstekende keuze. Want kun je wel iedere avond uren voor de tv gaan zitten, maar daar ga je zeker niet rijker van worden. Daarom hebben wij tien manieren onderzocht waarmee je in relatief korte tijd een leuk bedrag bij elkaar kunt verdienen.

1.     Kamer verhuren

Hoewel dit niet voor iedereen mogelijk is, zijn er genoeg mensen met een huis waar ze een kamer over hebben. Via bijvoorbeeld Airbnb en andere online platformen kun je deze kamer verhuren en daarvoor krijg je al direct zeer leuke bedragen. Het is zowel mogelijk om een vaste verhuurder in de kamer te krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kamer kortere periodes te verhuren. Mocht je er over open staan om gasten bij je over de vloer te hebben, dan is het verhuren van een kamer een goede methode om bij te verdienen.

2.     Jezelf als freelancer aanbieden

Heb jij al meerdere jaren ervaring opgedaan met werken, dan is de opgebouwde kennis die je hebt geld waard. Via meerdere online platformen kun jij jezelf laten inhuren als freelancer. Hierbij kun je zeer breed denken. Er zijn zowel platformen waar je jijzelf als klusjesman kunt aanbieden, maar ook waar je jezelf kunt laten inhuren als vertaler. Type simpelweg in Google ‘Freelance met jouw vakgebied’ en zie welke platformen jou verder kunnen helpen.

Freelance geld verdienen

3.     Enquêtes invullen

Wil je zeer gemakkelijk vanuit je eigen stoel een leuk bedrag bijverdienen? Dan is het invullen van online enquêtes een zeer gemakkelijke methode. Voor onderzoeken is de mening van de Nederlandse consument zeer belangrijk en daarom zijn er meerdere instanties die daarvoor betalen. Het zijn geen zeer grote bedragen, maar zeker mooi meegenomen en gemakkelijk te doen.

  • Opinieland;
  • SAMSAM;
  • Global Test Market;
  • Toluna;
  • I-Say.

4.     Carpoolservice

Ben jij voor je baan veel op de weg en wil je graag extra geld verdienen? Het is dan mogelijk om mensen mee te nemen, tegen betaling, in jouw carpoolservice. Met een beetje geluk hoef je zelf maar kleine stukjes om te rijden en krijg je er een leuke vergoeding voor. Met de online tool van Blablacar kun je al snel inzien of dat er behoefte is om mee te rijden.

Snel geld verdienen

5.     Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten op jouw eigen website of platform. Denk hierbij aan modeblog wat tips geeft over een trend en daarbij direct een linkje plaatst naar een grote online kledingwinkel. Mocht degene die doorklikt daadwerkelijk een aankoop doen op de webshop, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag. Het is een interessante klus om een website op te bouwen en daar grote hoeveelheden websitebezoekers op binnen te halen, maar daarna is het zeer rendabel geld verdienen.

6.     Meedoen aan onderzoeken

 Heb jij vertrouwen in je eigen gezondheid en ben je bereid om een stukje van je privacy op te geven? Je kunt je dan aardig wat geld verdienen door me te doen aan (medische) onderzoeken. Tijdens het onderzoek heb je meerdere contactpunten en moet je meerdere vragenlijsten invullen, maar daar tegenover staat altijd een leuke vergoeding.

Onderzoeken geld verdienen

7.     Maaltijden bezorgen

Het bezorgen van maaltijden in de avond is een goede methode om wat extra geld te verdienen. Je kunt grotendeels je eigen uren invullen en krijgt betaald voor de uren die je werkt, niet naar het aantal maaltijden wat je levert. Daarbij mag je de fooien die je verdient ook nog eens zelf houden. Dus mocht je het niet erg vinden om in de avonden buiten te zijn, dan kan het bezorgen van maaltijden zomaar jouw nieuwe bijbaan zijn.

8.     Bekend worden via social media

Ben je een leuke persoonlijkheid die graag in de spotlight staat? En ben je creatief, grappig, zet je leuke acties op of help je andere vaak. Het is dan mogelijk om via social media bekend te worden en daar in een later stadium geld aan te verdienen. Hoe je precies geld verdient aan jouw online bekendheid hangt van het social media platform af. Mogelijke  platformen zijn:

  • YouTube;
  • Instagram;
  • Facebook;
  • Twitch.
Influencer geld verdienen

9.     Klusjes gaan doen

Een andere methode om geld te verdienen naast je baan is door het doen van klusjes in je omgeving. Denk maar eens goed na aan je vrienden, kennissen en familiekring. Wie kan er nog wel een oppas, klusjesman, verhuizer, schilder of ICT’er gebruiken? Daarnaast kun je ook nog eens nadenken over wat er in de wijk speelt of vragen aan vrienden van vrienden. Er is al misschien meer mogelijk in je eigen kringen dan dat je denkt.

10. Producten testen

Hoewel je meestal bij deze methode geen geld verdient, krijg je wel vaak gratis producten. Je krijgt dan gratis producten bij je thuis gestuurd of gaat naar een locatie toe om de producten te testen, en geeft daarover je mening. Na het doen van test mag je de producten houden. Naast dat je dus de producten gratis krijgt, kunnen het leuke middagen worden waar je het product mag testen.

Hopelijk hebben onze tien tips geholpen om jou extra geld te laten verdienen naast je baan. We raden aan om iets uit de bovenstaande lijst te kiezen wat je interesseert en wat je leuk lijkt. Dan houdt je het zeker gemakkelijker vol!